Γιορτάζοντας τις Απόκριες στην Ελλάδα και την Αθήνα

Με πλήθος φεστιβάλ και διάφορων εορτασμών για πάνω από τρεις εβδομάδες, οι Έλληνες προετοιμάζονται για τη περίοδο νηστείας που ακολουθεί έως το Πάσχα. Με ρίζες στην αρχαιότητα και τους εορτασμούς προς τιμήν του Θεού Διονύσου, οι καρναβαλικές παραδόσεις εξακολουθούν να επιβιώνουν μέχρι και σήμερα.
Κάθε πόλη στην Ελλάδα ετοιμάζεται σε εορταστική διάθεση και πολλά έθιμα και παραδόσεις αναβιώνουν κάθε χρόνο ανά περιοχή. Η κορυφή αυτής της περιόδου των 3 εβδομάδων ξεκινά την "Τσικνοπέμπτη", όπου οι δρόμοι γεμίζουν με ψησταριές και κόσμο που διασκεδάζει και συνεχίζει μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, όταν αρχίζει και επίσημα η περίοδος της αργίας.

Για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα αυτές τις μέρες, τα περισσότερα γεγονότα και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν την Καθαρά Δευτέρα. Οι πόλεις στολίζονται, δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες οργανώνονται και πλήθος καρναβαλιστών με περίτεχνες και ευφάνταστες στολές συμμετέχουν στις παρελάσεις χορεύοντας και τραγουδώντας.
Στην Ελλάδα πόλεις όπως η Πάτρα, το Ρέθυμνο και η Ξάνθη φημίζονται για τα καρναβαλικά τους δρώμενα αλλά και η Αθήνα είναι εξίσου δημοφιλής προορισμός αυτή την περίοδο. Σε όλη την πόλη και το κέντρο της πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Οι λάτρεις της ιστορίας και της λαογραφίας μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάρια σε μουσεία ή να επισκεφτούν εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε δημόσιους χώρους και να μάθουν περισσότερα για τα καρναβαλικά έθιμα στην Ελλάδα.

Επισκεφτείτε την Αθήνα αυτή τη γιορτινή περίοδο. Στην Πλάκα, το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, το Θησείο και ολόκληρη την πόλη ο δήμος Αθηνέων έχει προγραμματίσει καρναβαλικές μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες και άλλα event. Το ξενοδοχείο Brasil suites βρίσκεται κοντά σε ό,τι χρειαστείτε καθώς και στο κέντρο της Αθήνας, παρέχοντάς σας εύκολη πρόσβαση στα σημεία ενδιαφέροντος.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ για τις καραναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων!