Αύγουστος στην Αθήνα; 5 λόγοι για να επιλέξετε αυτόν τον μήνα για τις διακοπές σας

Όπως συμβαίνει με πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη, οι Έλληνες και ειδικά οι Αθηναίοι παραδοσιακά τείνουν να εγκαταλείπουν την πόλη αυτή την εποχή του χρόνου αναζητώντας πιο δροσερά μέρη. Μετά από αυτή τη μεγάλη έξοδο, η Αθήνα γίνεται εκπληκτικά γαλήνια και πιο ήσυχο μέρος με ήσυχους δρόμους, σημαντικά μειωμένη κίνηση και περισσότερες θέσεις στάθμευσης. Τα καλά νέα είναι για τους ξένους επισκέπτες που μπορούν να ανακαλύψουν τα αξιοθέατα της πόλης και πολλές συναρπαστικές δραστηριότητες με λιγότερο πλήθος και κίνηση. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικούς από τους βασικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να προγραμματίσετε τις διακοπές σας για αυτόν τον μήνα στην Αθήνα.

1. Θερινοί κινηματογράφοι στην Αθήνα

Για τους λάτρεις του κινηματογράφου, ποιος καλύτερος τρόπος να περάσετε το βράδυ σας από το να απολαμβάνετε τους αγαπημένους σας αστέρες του κινηματογράφου κάτω από τα φώτα του αθηναϊκού ουρανού; Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προβολές νέων και κλασικών ταινιών πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival.

2. Λιγότερες ουρές στα σημαντικά αξιοθέατα

Όλα τα μουσεία και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αθήνας παραμένουν ανοιχτά αυτόν τον μήνα και με λιγότερες παραστάσεις. Επομένως, φροντίστε να κάνετε μια ή δύο στάσεις κάθε μέρα στα αξιοθέατα της πόλης, όπως η Ακρόπολη και το νέο μουσείο. Μια υπέροχη ιδέα για οικογένειες είναι να επισκεφτούν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες και κάθε εβδομάδα.

3. Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Αποκορύφωμα του ελληνικού πολιτιστικού ημερολογίου είναι το φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Ένα πλήρες πρόγραμμα καλών παραστάσεων μουσικής, θεάτρου, χορού και εικαστικών πραγματοποιείται τόσο στο Ηρώδειο όσο και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

4. Καλοκαιρινές βόλτες στην αθηναϊκή ακτογραμμή

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ακτογραμμή της Αθήνας σφύζει από ζωή και δραστηριότητα, καθιστώντας την ιδανικό σημείο για τις πιο ζεστές μέρες. Ένα μοναδικό παραθαλάσσιο θέρετρο σας περιμένει λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Η -λεγόμενη- Αθηναϊκή Ριβιέρα ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή φυσική ομορφιά της με γαλαζοπράσινα νερά, μαρίνες, οργανωμένες παραλίες, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, όμορφα καφέ-μπαρ και γκουρμέ εστιατόρια. Ακόμα το σκέφτεσαι; Με μια διαμονή στο Brasil Suites όλα αυτά θα είναι εύκολα προσβάσιμα.

5. Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

Εάν βρίσκεστε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια αυτής της πανσέληνου, φροντίστε να βρείτε το τέλειο μέρος για να το ζήσετε. Πολλά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την πόλη θα ανοίξουν τις πόρτες τους δωρεάν αυτήν την ημέρα μέχρι τα μεσάνυχτα.

Αυτά είναι μόνο μερικά πράγματα και ιδέες για όσους επισκέπτονται την Αθήνα τον Αύγουστο. Το Brasil Suites θα είναι το ιδανικό μέρος για τη διαμονή σας, προσφέροντας πολυτελείς ανέσεις και πισίνα για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας μέρες μαζί με τα αγαπημένα σας ποτά. Συνολικά, από τη μακρά ιστορία και τα μέρη για επίσκεψη μέχρι την εκπληκτική και έντονη νυχτερινή ζωή αυτής της ζωντανής πόλης, η Αθήνα είναι πάντα μια υπέροχη ιδέα.