Μενού
suites hotel athens - Brasil Suites

Πάσχα στην Αθήνα

Το Πάσχα είναι η πιο σημαντική περίοδος του έτους στην ορθόδοξη εκκλησία. Διάφορα έθιμα και παραδόσεις αναβιώνουν κάθε χρόνο στην ελληνική ύπαιθρο, αλλά η Αθήνα είναι επίσης πολύ δημοφιλής αυτή τη σεζόν. Η πόλη διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες εκκλησίες στην Ελλάδα και προσφέρει πολλές επιλογές για μια αξέχαστη απόδραση το Σαββατοκύριακο.

Τη Μεγάλη Τρίτη επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Πλάκα για να ακούσετε τον μελωδικό ύμνο της Κασσιανής. Το αποκορύφωμα του ελληνικού Πάσχα είναι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, όπου θα ζήσετε ένα από τα πιο μαγευτικά και μοναδικά γεγονότα της εβδομάδας. Ο στολισμός του επιταφίου με τα λουλούδια ακολουθείται από την πομπή με κεριά στους δρόμους γύρω από την εκκλησία. Η πομπή στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση οδηγείται από μέλη του ελληνικού Ναυτικού και αξίζει να παρευρεθείτε. Μετά τη λειτουργία, οι Έλληνες συνηθίζουν να πηγαίνουν για ούζο και θαλασσινούς μεζέδες σε τοπικές ταβέρνες και εστιατόρια. Φροντίστε να κάνετε κράτηση από νωρίς. Το Θησείο, η περιοχή του Ψυρρή, η Πλάκα και το Μοναστηράκι προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε μερικά από τα εστιατόρια θαλασσινών στο λιμάνι του Πειραιά ή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Το ξενοδοχείο Brasil παρέχει εύκολη πρόσβαση σε πολλά εστιατόρια στις περιοχές Γλυφάδα και Βούλα.

Το Μεγάλο Σάββατο το Άγιο φως μεταφέρεται από την Ιερουσαλήμ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην εκκλησία “Μετόχι του Παναγίου Τάφου” στην Πλάκα. Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή του Λυκαβηττού είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να παρευρεθείτε και να παρακολουθήσετε την Αναστάσιμη λειτουργία, προσφέροντας πανοραμική θέα στην πόλη και τα πυροτεχνήματα που ακολουθούν. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάτε σε ένα εστιατόριο και να απολαύσετε παραδοσιακά πιάτα όπως η μαγειρίτσα.
Η Μεγάλη εβδομάδα και η περίοδος νηστείας τελειώνουν με τον εορτασμό της Κυριακής του Πάσχα. Παραδοσιακά, το αρνί μαγειρεύεται σε σούβλα στις γειτονιές ή στις ταβέρνες σε όλη την πόλη.
Αν ψάχνετε για μια ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ελλάδα και την Αθήνα, αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να το κάνετε. Κάντε την κράτησή σας στο ξενοδοχείο Brasil suites στην Αθήνα και ζήστε μια μοναδική εμπειρία διαμονής.

Θέλω να κάνω μια κράτηση
από έως για και