Μενού
suites hotel athens - Brasil Suites

Η Αθήνα σε 1 μέρα

Η Αθήνα σε 1 μέρα

Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορεί να δει κάποιος στην Αθήνα για να χωρέσουν σε μια μέρα. Ωστόσο, σε περιστάσεις κατά τις οποίες ο χρόνος πιέζει, είναι δυνατόν να πάρετε μια πρώτη γεύση της πρωτεύουσας. Αρκεί, φυσικά, να ξυπνήσετε νωρίς και να έχετε διάθεση για περιήγηση. Αρχίστε την περιπλάνησή σας από την Ακρόπολη. Μπορείτε να πάτε στην περιοχή με τη Γραμμή 2 του Μετρό. Στο σταθμό του Mετρό “Ακρόπολη” μπορείτε να θαυμάσετε τα εντυπωσιακά αρχαία ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές που έγιναν λόγω της κατασκευής του Mετρό. Μόλις βγείτε από το σταθμό θα έχετε μπροστά σας την πρώτη άποψη της Ακρόπολης. Αριστερά σας απλώνεται η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένας ευχάριστος πλακόστρωτος δρόμος χωρίς αυτοκίνητα, με υπέροχα νεοκλασικά σπίτια του 19ου και 20ου αιώνα. Ακολουθήστε τα πλακόστρωτα μονοπάτια που δημιουργήθηκαν με την Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων, ένα έργο που ανέδειξε όλη την ομορφιά των αρχαίων μνημείων που βρίσκονται γύρω από την Ακρόπολη, δημιουργώντας το μεγαλύτερο αρχαιολογικό πάρκο της Ευρώπης. Αφήστε τις πινακίδες να σας οδηγήσουν στο δρόμο που ανηφορίζει στην Ακρόπολη. Λίγο πριν, στα δεξιά θα δείτε το Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου, το αρχαιότερο από τα γνωστά θέατρα του κόσμου, κοιτίδα του αρχαίου δράματος. Επίσης στα δεξιά βρίσκεται το Ωδείον του Hρώδου Αττικού, χτισμένο τον 2ο π.Χ. αιώνα από τον Ρωμαίο Πατρίκιο Ηρώδη Αττικό. Το θέατρο έχει εντυπωσιακή ακουστική και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται για παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και χορού ακόμη και σήμερα.

Περνώντας το Ωδείο και προχωρώντας λίγο πιο κάτω, θα δείτε στα αριστερά σας το λόφο του Φιλοπάππου, με την όμορφη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου ή Λουμπαρδιάρη, αναστηλωμένη το 1955 από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη. Δεξιά ο δρόμος οδηγεί στην Ακρόπολη. Εξερευνήστε το θαυμαστό αυτό χώρο και τα μνημεία του. Θαυμάστε τα Προπύλαια, τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο και τον Ναό της Απτέρου Νίκης. Ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί στη Ρωμαϊκή Αγορά, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε το 11 π.Χ. και περιλαμβάνει πολλά αξιόλογα μνημεία και κτίσματα. Στη συνέχεια μπείτε στα στενά σοκάκια της Πλάκας, μιας παλιάς αθηναϊκής συνοικίας, με όμορφα σπίτια και αυλές με λουλούδια. Περιηγηθείτε στα σοκάκια της και δείτε από κοντά τα αρχαία, ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία.

Εάν έχετε κουραστεί από το περπάτημα και επιθυμείτε μια στάση, τα γραφικά ταβερνάκια της Πλάκας, που συνήθως βρίσκονται σε ήσυχους πεζοδρόμους και στενά σοκάκια, είναι η καλύτερη επιλογή για ένα σύντομο γεύμα. Στη συνέχεια ακολουθήστε το δρόμο που οδηγεί στο Μοναστηράκι. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα αρχαία, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία που βρίσκονται γύρω από την Πλατεία Μοναστηρακίου, να επισκεφθείτε την Πλατεία Αβησσυνίας, γνωστή για τα παλαιοπωλεία της, ή απλά να περιπλανηθείτε στα δρομάκια με τα αμέτρητα μικρά καταστήματα και τα παλαιά σπίτια.Για το βράδυ, προτείνουμε μια βόλτα στο Κολωνάκι, όπου μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα δεκάδες εστιατόρια με κουζίνα από όλο τον κόσμο ή κάποιο καφέ μπαρ και club για τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Θέλω να κάνω μια κράτηση
από έως για και